вторник, 22 октомври 2013 г.

Лексикони на Диди и Бо

Амиииии, какво да ви кажа. Отново съм аз и отново съм на червеното килимче. Момичета благодаря от сърце за честта. Веднага започвам с отговорите.

   Лексикон на Диди:

1.Вярвате ли в Бог, извънземни, елфи, феи и магьосници?
   Вярвам в Бог. Не съм от най-набожните хора, които ходят на църква всяка седмица, но винаги, когато имам възможност запалвам свещички за здраве на семейството.
    Относно извънземните, ще е много егоистично, ако смятаме, че сме единствените в цялата Вселена. Смятам, че има и други непознати за нас форми на живот. Може да дойде ден, в който да се срещнем.
    Елфи и феи - толкова много ги обичам, че много бих искала да са повече от една смела човешка фантазия и да не обитават само мистични приказки и гори, а да са нещо реално. Ама не знам, не искат да ми се покажат :)))))
    Ех, магьосници. Има хора дето са надарени с някакви свръхчовешки способности, но има и много шарлатани. Не съм срещала истински магьосник и не мога да кажа, че вярвам в тях :).

2.Харесвате ли мястото където живеете?(ако да-опишете и разкажете какво ви провлича в него ,ако не-опишете къде искате да живеете?)
   Ами честно казано не харесвам София. Сега веднага кореняците ще скочат и ще кажат, ами какво търсиш тук? Ами ха де? Навремето родителите ми искаха много да уча в София, аз казах, че ще уча някъде другаде, но не и в София. После се Флюбих :) и ето ме на, софиянка в повече, за мое най-голямо нещастие.
  Мечтая да си имаме къща с голяма градина, близо до езеро и ако има и гора наблизо, хич няма да ми е зле. Искам да сме далече от шума и мръсотията на големия град. Ама тази ми мечта сигурно в другия живот ще се осъществи. :)


3.Освен любимото ви хоби(посочете кое е то)кое ви носи най-голямо удовлетворение?
    Е как кое? :) Хахаха....Да видя как детето ми заспива сладко, сладко вечер. Погледа и искрите в очите на човек, на който съм помогнала. Случваше ми се често на работа, дори са ми потичали сълзи.
   

4.Какво бихте направили ако имахте вълшебна пръчица или спечелите от тотото?
    Много неща могат да се направят. Аз съм печелила от тотото. Ама тройки :). 
    За голяма печалба- всеки обещава велики неща и като забогатее и забравя от къде е тръгнал. Не искам да ставам коравосърдечно същество, затова и не искам да спечеля милиони. Искам да имам малко и достатъчно, за да живея нормално и да съм щастлива. Ако някой от четящите се е самозабравил и е хвръкнал прекалено високо, нека слезе. Хубаво е човек да има самочувствие, но да не се самозабравя. Виждам доста хора, които се мислят за много специални, но всъщност са само въздух под налягане.
 

5.Кои са любимите ви теми за разговор с приятелки?
  Децата. Красиви места, които си струва да се посетят. Нови рецепти. Техники за картички. Такива ми ти неща :)

6.Какво ви зарежда с положителна енергия? 
   Аз съм доста заредена. Много често ме питат как успявам да се усмихвам винаги, нима нямам проблеми. Имам в изобилие на моменти, но просто околните нямат вина за тях, нали така? Не разбирам намръщените, винаги в лошо настроение хора, които само мрънкат и се оплакват. Наистина има моменти на болка, тъга и тревоги, но не си помагаме, ако само стоим и се самосъжаляваме и си го изкарваме на хората около нас. Поне аз така мисля. 
   Зареждам се от всичко. Дори нещо много грозно за някой, би ме заредило. Радвам се, че успявам да намеря положителното във всяко нещо. 

7.Какви подаръци обичате да получавате и искате от дядо Коледа през 2014г?
    Книги, ръчно направени за мен неща. Още не съм решила какво да ми донесе добрият старец.

8.Каква музика слушате?Имате ли любим певец или песен която бихте желали да споделите с нас?
    Имам много любими песни и вече ги публикувах в предишните лексикони. Но и тук ще пусна някой друг поздрав. :)






9.За какво бихте искали да имате малко повече свободно време?
    За пътуване, за творене, за експерименти в кухнята и най-вече, за да обръщам достатъчно внимание на мъжът ми и детето. Не че сега не им обръщам, ама искам още :)))))

10.Имате ли някакви въпроси към мен?(ще отговоря лично на abv пощата)
   Знам къде да те намеря и няма да се скриеш.... :)))))








Лексикон на Бо:

Ето и въпросите:

1. Най-близката забележителност до вашето жилище е?
      Храм- паметник "Свети Александър Невски"... Иначе се радвам, че все още има забележителности като читалища, училища, детски градини. Дано се задържат за по-дълго време... 


2.Какво имате под леглото си?
   Ами нищо :)... Е, може би малко прах... Ама съм решила да събирам повечко, че ще участвам във втора серия на "Сливи за смет" :)....

3.Любим спомен от детството?
     Семейните почивки с родителите ми и брат ми.

4.Имате ли тайна, която никой не знае?
     Да. Всеки си има. Когато бях малка.... оп, чакай, нали само аз трябва да я знам :)))...

5.В какво вярвате?
В доброто, вярвам, че всеки има ангел- хранител. Вярвам в това, че на всеки още при раждането му е отредено колко път ще извърви, затова трябва да се гребе с пълни шепи и да се радваме на всеки един ден, който ни е подарен.


6.Какво най-много ви плаши?
    Загубата на скъпи хора.


7.Какво ви прави щастливи и какво - тъжни?  
    Натъжавам се от това, че адски много хора са на ръба на оцеляването. Сърцето ми се къса като чуя как някой родител казва на детето си: "Не можем да го купим, нямаме парички!" . Натъжавам се от това как някои хора имат нужда от помощ за лечение в чужбина, държавата не помага, а и да помогне не е достатъчно. И се започва ходене по мъките, а същевременно има толкова много богати хора, които само с едно щракване на пръстите могат да подсигурят средствата. Поклон пред тези, които не се замислят, но като че ли по-обикновените хора, които едва си покриват сметките са по-склонни да помогнат. Натъжавам се, когато видя изоставените деца в домовете. Натъжават ме грубостта, безочието, наглостта, лицемерието.

8.Какво обичаш да правиш в свободното си време?
   Да пътувам, да чета, да гледам хубав филм, да правя картички.... Ехееее, че свободен човек. :)))

9.Какво би направил, ако имаше вълшебна пръчка?
     Бих спряла войните, бих нахранила всички гладуващи, бих направила лек за всички коварни болести, за себе си - бих си построила мечтаната къща ..... и заживели щастливи заедно до края на дните си.... Сега е време да се събудя, но ако все пак ми попадне тази така желана пръчица, няма да забравя и вас приятели :)...


10.Пожелайте си нещо. 
   Пожелавам си всички вкъщи, близки и приятели да сме здрави и дълги години да се радваме едни на други. Пожелавам си всички да имат работа и да са щастливи. Нека късметът ни съпътства, че без него не е работа.


  Това е за днес от мен. Малко закъснях с тези отговори, нооо... сега се поправих. :)

4 коментара:

  1. Ех Роси, толкова ми беше приятно да прочета всичко това което си споделила с нас.Благодаря ти много.Имах чувсдтвото че съм го писала аз:)Май доста неща ни свързват ,затова и си те обичкам аз тебе.И как иначе ти сама го казваш-толкова позитивен човек като теб не съм срещала.Ех как искам и аз да живея в София-да да ...........защо ли- ами да мога да се зареждам по честичко от твоят оптимизъм и доброта.И да знаеш, че ако дойда в София-няма оттърване трябва да се видим непременно!Гушкам те силно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Диди, за милите думи. И аз ще се радвам да те видя. :)))) За зареждането - не взимам скъпо... :)))))

      Изтриване
  2. Благодаря, Роси! По-добре късно, отколкото... Беше ми интересно и мило... Ти си страхотен и добър човек! :* ХХХ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Бо. И ти си прекрасен човек и аз много се радвам, че те срещнах на живо. :)

      Изтриване