четвъртък, 18 април 2013 г.

Precious memories

Здравейте, феи!
  Пак се изгубих, но не съм бездействала.... Реших, че е крайно време да започна с приготвянето на нещата от инициативата "Предай нататък/ Pay it forward".... И така подхванах няколко неща и смятах, че до края на тази седмица ще зарадвам поне 5 от моите участници.... Е да, ама не....Нова вълна на никнене на зъбки :(.... Все още нямаме нито един и добре, че не ходи все още, че сигурно и мебелите щяха да са свършили.... Но, както вие знаете, а тези, които не знаят или ще разберат, или им пожелавам при тях нещата да минат по-бързо и безболезнено, трябва да преминем и този етап...
  Обаче все пак успях да завърша едно от нещата. Всъщност те са две неща и едно ATC :)... След като вече се радвам на една синя приказка с феи, реших, че трябва да се опитам да отговоря подобаващо.... Малко е трудно, защото нейните неща са по-майсторски от моите, но пък наистина направих всичко с голямо желание. Вече се досещате кой ще получи първото скромно подаръче от мен :), а ако нямате представа - чакайте я да се появи в коментарите по-долу :)...
  Много се чудих какво да приготвя. Разглеждах, разглеждах, чертах, рисувах и накрая реших, че ще е кутия, с картичка и ATC.... Започнах аз. Направих скелето на кутията, взех да я обличам и когато беше готова си казах- Ама на тази кутия и прилича много един албум :).... И така започна веселбата. Първа кутия и след нея и първи албум.... За албумчето взех идеята, която вдъхнови и Ем - албумче от пощенски пликове. Не е огромен албум, но мисля, че ще побере приличен брой снимки или ATC- та....
  Няма да се обяснявам повече, защото прекалих. Малко снимки на нещата. Дано ви харесат и дано и моята приятелка си ги хареса.
  
Това е кутията. Малко перлички, малко дизайнерски хартии, надписче, за което ползвах урочето, което Ани Некезова откри. Една Гардения - името й означава елегантна, чиста, искрена и черешов цвят, макар, че не е във истинският си цвят. Винаги, когато кажа черешов цвят и си спомням за филма "Последният самурай", ако все още има някой, който не го е гледал и иска да си поплаче или просто да види какво значи достойнство, чест и как се отстояват принципи, мисля, че това е филмът :)....
     "Символ на пролетта, женствеността и младостта в Китай и Япония, черешата се смята за знак на влюбените. Среща под клоните на черешово дърво носи щастие. В Япония тя е знак на самураите и символизира със своя червеникав цвят кръвта на войниците и тяхната саможертва."





Тук кутията е вече отворена и се вижда как тайничко албумчето наднича :)


 Тук вече е "станало" и е "подпряло ръце на кръста" :)
Не смятам да качвам снимки на всяка страничка и да ви отегчавам. Така, че ето един бърз поглед отвътре :)
И финал :).... Кутията, албумчето и скромното пеперудено ATC - направено с двоен ембосинг резист и малко перлички за разкош :).... Целувки от мен и понеже с Боян отпрашваме за месец и половина в другия край на България, е хайде не е чак края хихихих, надявам се следващото ми включване да е от там....



Предизвикателства:

http://cardmaniachallenges.blogspot.com/2013/04/cmc-18-punches-andor-diecuts.html
http://aandtsketchchallenges.blogspot.com/2013/04/a-challenge-23-flowers.html
http://bearlymine-challenges.blogspot.com/2013/04/challenge-82-spring-flowers.html
http://dillybeanschallenge.blogspot.com/2013/04/dilly-beans-flowers.html
http://inkyimpressionschallenges.blogspot.com/2013/04/inky-impressions-105-punchesdies.html
http://partytimetuesdays.blogspot.com/2013/04/ptt116-colorphoto-inspiration.html
http://craftybloggersnetwork.blogspot.com/2013/04/challenge-10-sponsored-by-rick-st-dennis.html 

30 коментара:

  1. Роси, и тук ще кажа... невероятно изпълнение... Прелест! всичко си е абсолютно на мястото и перфектно подбрано! Поздравления от мен! Сигурна съм, че феята, за която си го подготвила много ще му се зарадва! Съвсем благородно й завиждам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихихи... Благодаря още веднъж, Нуше. Надявам се да го хареса :)

      Изтриване
  2. Разкошен подарък. Браво, Роси. Много труд и внимание си вложила в тази изискана композиция от чудесно съчетани цветове и дизайн. Съвсем сигурна съм, че създателката на твоята серия от "синя фея" ще го хареса. Иии, правиш страхотни неща - твоите неща ;) Дано с Бо бързо минете този период. Стискам ви палци. Целувки и поздрави от нашата банда :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет на вашата банда от нас. Целувам ви и ви гушкам силно. Благодаря за милите думи. Отивам в онзи хубав край дето си говорихме, че и ти имаш нещо от него. Мисля да посетя и балкана там. Да предам нещо на хайдутите от теб? :)))))))

      Изтриване
  3. Ееееееее, Росалинда, ти разтресе :-) Страхотно изпълнение.Всеки детайл, всичко. Браво! Аз не бих отказала и страничка по страничка да видя нещата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееееее, земляче. Много ти благодаря :*.... Да нося нещо на родният край от теб :))))))))

      Изтриване
  4. Много красиви неща и по нищо не им личи, че са за пръв път!
    Уникални и изпипани!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз си знаех, че трябваше да се хвана на бас... ще й вземеш граматиката с тази изненада! Жестоко е станало! Просто страхотно! И кутията и албума, чудни са!

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ем, благодаря и за шрифта и за консулта :)))). Надявам се да си ги хареса :)

      Изтриване
  6. Ама не може така! Как така без снимки на вътрешните страници?!?
    Разкошно е станало! Много ми хареса! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихихи....Благодаря :)... Мимка, имам снимки на страниците, но не мисля, че са много добри :)

      Изтриване
    2. А, не се измъквай така ;Р. Искаме си страниците! :)))

      Изтриване
  7. Роси, Албума се е получил невероятен!!! И аз като Ани не бих отказала и страничка по страничка да го видя...Надявам се и получателката му, като мен да остане без думи!

    ОтговорИзтриване
  8. Много ти благодаря, Стефи :) Ще видим. Днес трябва да си го получи :)

    ОтговорИзтриване
  9. Разкошни са всичките неща! Много красиви, изпипани, нежни...браво! Ще вземеш да ме вдъхновиш и аз да спретна някоя кутия и албум:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тони.... Ех, това за вдъхновението, чак не мога да си представя, че някой ще се вдъхнови от мен....Обаче ти спретни да ни порадваш :*

      Изтриване
  10. Роси, не се подценявай, правиш страхотни неща! А аз напоследък имам крещяща нужда от вдъхновение! Дано да намеря такова в Стара Загора :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, мила....Там ще заредиш батериите много. Да си изкарате хубаво и чакаме снимки :))))

      Изтриване
  11. Beautiful! Thanks for joining us at Dilly beans this week

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря ти Роси за прекрасният подарък.Истинско бижу, изпипано до най-малкият детайл.Видях , че момичетата искат да видят страничките, наистина е добра идея да качиш и тях, защото са много сладурски и си заслужава да се видят.Аз лично много се забавлявах докато проучвах всяка една страничка и скритите елементи ;)
    За втори път заподозрях, че намисляш нещо, но ти ме смахна доста успешно:) Но да знаеш,че трети път няма да ти се хвана :D :D :D
    Още веднъж безкрайни благодарности!Оценявам всичкият труд ,който си положила за да ме зарадваш ! Изненада ме многооооо приятно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахахаах.... Радвам се много, че успях да те зарадвам. Още повече, че дори успях и да те изненадам. Мислих, че вчера още ще видиш публикацията. Обаче не :) И така стана още по-готино... Нали знаеш, че аз съм като скритите ми тагчета :) Хоп и правя по нещо. Не се заричай за третият път- майсторка съм :)))))))

      Изтриване
  13. What a beautiful album! I love all the embellishments! Thanks for playing with us at PTT!

    ОтговорИзтриване
  14. Great album! Beautifully done. Thanks for joining us at Inky Impressions.

    Karen

    ОтговорИзтриване
  15. Beautiful Thanks for joining us at Inky Impressions this week!

    ОтговорИзтриване